Cantik ? Siapa yang tidak mahu kulit cantik, halus, gebu dan flawless kan? Semua wanita mengidamkan untuk mempunyai kulit wajah yang menawan, terutamanya untuk suami. Tapi anda belum tahu lagi apa yang perlu untuk mendapatkan hasil kulit yang cantik

 

1. KESAN SOLEKAN

 

Pastikan anda sentiasa tanggalkan kesan solekan anda sebelum masuk tidur. Kulit perlu bebas pada waktu malam .  Solekan pada waktu malam boleh membuatkan liang-liang tersebumbat yang menyebabkan bintik hitam.

 

Akak takde make-up remover?

TIp untuk padam sisa solekan : Hanya letakkan beberapa minyak zaitun pada kapas dan perlahan-lahan mengurut minyak ke wajah anda untuk menghilangkan solek dan kotoran.

2. MATAHARI DAN KULIT

 

Sapukan pelindung matahari( Sunblock)  dengan SPF sekurang-kurangnya 15  menghalang sinaran UVA dan UVB. Pendedahan berterusan boleh menyebabkan kedutan, bintik-bintik dan masalah kulit yang lain, anda perlu melindungi kulit dari matahari. Pastikan label sunblock mempunyai ‘noncomedogenic’ atau ‘nonacnegenic’, Kenapa ? supaya sunblock tidak menghalang liang-liang pori.

Pastikan krim sunblock sekurang-kurangnya 15 SPF yang menghalang sinaran UVA dan UVB.

 

3. APA YANG KITA MAKAN

 

Makan buah-buahan segar, sayur-sayuran, protein dan vitamin yang mencukupi. Diet yang kaya dengan vitamin C dan rendah lemak dan gula menggalakkan kulit berseri. Pertimbangkan diet gula rendah, yang boleh mengekalkan tahap insulin, membolehkan sel-sel mengekalkan keseimbangan yang sihat.

 

4. PELUH DAN KESIHATAN

 

Bila kali terakhir kita bersukan dan beriadah?  jogging, berjalan dan senam akan melancarkan peredaran darah yang diperlukan oleh tubuh badan kita, dan ia juga mempercepat proses pembersihan peluh dan toksi seluruh badan anda.

 

5. TIDUR YANG SIHAT & CANTIK

 

Pernah tak adna cuba tidur sekurang-kurangnya 6-8 jam setiap malam. Sekiranya tidur tidak cukup, – ia boleh menyebabkan kelihatan sembab dan akan hasilkan eye beg .

 

6. SELAMAT TINGGAL JERAWAT

 

Cuci muka dengan air suam, tiga kali sehari, dan urutkan muka anda dengan gerakan pekeliling,

memastikan pembersih mengandungi asid alfa hidroksil atau asid beta hidroksil. Pek muka yang mengandungi kerja multani mitti (bumi penuh) sangat baik juga.

Selepas dibersihkan, gunakan losyen yang mengandungi benzoyl peroksida kerana tindakan antibakterianya.

 

 

Jom Baca Manfaat FV bird Nest Mask